Στα 6 Βήματα…

Πυρ, πριν μας πάρουν φαλάγγι…

Η λήθη δεν είναι λύση… ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ!
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του κυπριακού Τύπου και συγκεκριμένα την «Καθημερινή», σε άρθρο που φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Παράσχου, «καλυμμένος με τεράστιους βράχους είναι ο ένας εκ των δύο χώρων μαζικής ταφής 800 έως και 1000 Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων, κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο Λαπήθου».
Το σχετικό άρθρο, συνοδευόταν από φωτογραφίες στην τοποθεσία Αγνή. Εκεί, σύμφωνα με γραπτή κατάθεση που δόθηκε στην αστυνομία τον Μάρτιο του 1977 από τον Σάββα Θεοδούλου Μαστραππά από τη Λάπηθο, ενταφιάστηκαν πρόχειρα 800 έως 1000 Ε/Κ πεσόντες στο μέτωπο της απόβασης.
Έχουν περιφράξει το χώρο…
Τι έχουν κάνει οι «πολιτισμένοι» Τούρκοι: «ένας εκ των δύο χώρων ταφής είναι πλήρως καλυμμένος με ογκώδεις βράχους. Είναι φανερό ότι ένας αριθμός βράχων χρησιμοποιήθηκε για έργα αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου, όπως η κατασκευή βραχίονα και προβλήτας, τα οποία έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι υπόλοιποι βράχοι καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο τον χώρο του ενός εκ των δύο μαζικών τάφων, ο οποίος ας σημειωθεί ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού ήταν περιφραγμένος. Η σύγκριση της πρώτης σειράς φωτογραφιών της «Κ», οι οποίες ελήφθησαν τον Μάρτιο του 2009, με τη δεύτερη σειρά φωτογραφιών, οι οποίες και ελήφθησαν χθες, καταδεικνύει του λόγου το αληθές».
Οι Τούρκοι παραδέχονται…
Επίσης, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Άφρικα», «στον περιφραγμένο χώρο υπάρχει πινακίδα με τη λέξη “νάρκη” και ότι, ενώ μέχρι πρόσφατα στο σημείο όπου ενδέχεται να βρίσκεται ομαδικός τάφος δεν υπήρχε τίποτα, σήμερα έχουν μεταφερθεί βράχοι». Μάλιστα, η «Άφρικα» δημοσιεύει σχετικά και τρεις φωτογραφίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, «τη δεκαετία του ’80 στον υπό αναφορά χώρο παραχωρήθηκε έκταση για ανέγερση οικοδομής, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε, με τη δικαιολογία ότι στον χώρο εκείνο υπάρχει τάφος». Οι Τούρκοι προσπαθούν να κρύψουν τις ανομίες τους, αγνοώντας προφανώς τη ρήση «ουδέν κρυπτόν υπό το φως του ηλίου». Όσους βράχους και αν ρίξουν επί των ομαδικών τάφων…
Αμήχανο το ενδοτικό ΑΚΕΛ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου ερωτηθείς για το θέμα, τόνισε φανερά αμήχανος (γιατί η υπόθεση χαλάει τη σούπα της επαναπροσέγγισης που προωθεί το ΑΚΕΛ): «Έχουμε και εμείς δει αυτά τα δημοσιεύματα, δεν είναι απλά δημοσιεύματα, υπάρχουν σε καταθέσεις. Η κυβέρνηση για αυτό το συγκεκριμένο θέμα των αγνοουμένων και της προώθησης της διαδικασίας που υπάρχει σε εξέλιξη, των εκταφών και των ταυτοποιήσεων, κάνει συγκεκριμένη δουλειά, χωρίς πολύ θόρυβο». Χωρίς πολύ θόρυβο… Ναι, δεν πρέπει να μάθει η διεθνής κοινότητα τα εγκλήματα των Τούρκων κατά το ενδοτικό ΑΚΕΛ της Νέας Τάξης!
Από “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ”

Advertisements

September 17, 2009 - Posted by | Ιστορία, Πολιτική | , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: