Στα 6 Βήματα…

Πυρ, πριν μας πάρουν φαλάγγι…

Με μια ματιά…

Το διαβάσαμε και αυτό στο deltio11 του Σπύρου Χατζάρα και θεωρούμε πως είναι σε λίγες λέξεις ακριβώς η εικόνα της σημερινής μας πολιτικής κατάστασης. Ας το διαβάσουμε κι ας λάβουμε τα μέτρα μας:

Ο πάτος του βαρελιού δεν υπάρχει, το βαρέλι είναι απύθμενο και η κατρακύλα του κράτους και του έθνους δεν έχει όπως φαίνεται τέλος αλλά θα συνεχίσουμε να βιώνουμε τη μία καταστροφή μετά την άλλη και στα εσωτερικά και στα εξωτερικά ζητήματα.
Η σκυταλοδρομία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μου φαντάζει σαν ο ένας με τον άλλο να κρατούν όχι σκυτάλη αλλά μία γερμανική χειροβομβίδα του Β’ΠΠ και την ανταλλάσουν ελπίζοντας ότι θα σκάσει στα χέρια του άλλου.
Εκείνο που αναρωτιέμαι είναι ποιο σημείο είναι το σημείο μηδέν,αυτό το σημείο όπου θα πούμε δεν πάει άλλο ρε καθάρματα,άει στο διάολο,ποια είναι αυτή η λεπτή κόκκινη γραμμή όπου σηματοδοτεί το ως εδώ,αυτή η γραμμή όπου θα αποφασίσουμε επιτέλους όχι μόνο να μιλάμε και να διαμαρτυρόμαστε και να ενημερώνουμε αλλά και να οδηγηθούμε σε πράξεις.
Αυτοί που μας “κυβερνούν” ζουν σε άλλο κόσμο,μου θυμίζουν τους εθνικοσοσιαλιστές που ενώ οι σοβιετικοί είχαν μπει στο Βερολίνο αυτοί μιλούσαν μέσα από τα καταφύγια για την τελική νίκη.
Οι τύποι αυτοί ζουν μέσα στις επαύλεις,κινούνται με τις λιμουζίνες,τρώνε τσάμπα στα ακριβότερα εστιατόρια,έχουν φρουρούς,κάνουν διακοπές με κότερα όσο χρόνο θέλουν και όπου θέλουν,δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους,υπάρχει ποτέ περίπτωση να καταλάβουν αυτά που λέμε;
Ποτέ.
Η μόνη λύση είναι να τους γκρεμίσουμε,αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς και σε ποιο σημείο είμαστε διατεθιμένοι να τους αφήσουμε να φτάσουν.
Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Advertisements

August 30, 2009 - Posted by | Πολιτική | ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: