Στα 6 Βήματα…

Πυρ, πριν μας πάρουν φαλάγγι…

Τύφλα να έχει ο Νέρων!

Το είδαμε στον Ελληνόψυχο και μας άρεσε τόσο πολύ που το αναδημοσιεύουμε:

Τύφλα να έχει ο Νέρων!

Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009

Πως θα θυμούνται άραγε οι Ιστορικοί του μέλλοντος την παρούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

Ως τους σύγχρονους ΝΕΡΩΝΕΣ της Ελλάδος: Ο Κωστάκης, ο Πάκης και το κακό συναπάντημα που τους περιβάλλει. Ιστορικά βέβαια, ο Νέρων αδικείται μιας και την Ρώμη πιθανώς την έκαψαν οι Χριστιανοί και όχι ο ίδιος, όπως εικάζει η λαϊκή μνήμη. Τα “κατορθώματα” του Νέρωνα ή οποιου τελοσπάντων ευθύνεται για την καταστροφή της Ρώμης, ωχριάζουν μπροστά σε αυτά των δικών μας . Κάποτε τους ψήφιζα, αλλά μετά από την κατάντια των τελευταίων ετών εγώ έχω πει στον εαυτό μου… ΝΔ, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!! Ακόμη και ο ίδος ο Ελευθέριος Βενιζέλος να κατέβει εξ ουρανών και να αναλάβει αυτό το κόμμα-έκτρωμα, εγώ να δω την ψήφο μου γαλάζια, ποτέ ξανά!

Το 2007 κάηκε η μισή Πελοπόννησος, η Πάρνηθα, η Εύβοια και ο Υμμητός. Το Δεκέμβριο του 2008 άφησαν να καεί η Αθήνα! Φέτος η Ζάκυνθος και η Ανατολική Αττική. Πιθανώς να βιάζονται μάλιστα διότι μάλλον με την κίνηση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας την Άνοιξη του 2009, αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι που θα βρίσκονται στην κυβέρνηση… για πολλά χρόνια. Το 2007 μας είπαν ότι ο φούρνος μιας γριούλας κατέκαψε την Πελοπόννησο και στάθηκε αιτία να πεθάνουν τόσοι άνθρωποι. Για όσους δεν γνωρίζουν, κινδύνεψε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός! Τα αίτια της φωτιάς στην Πάρνηθα και τον Υμηττό ποια ήταν άραγε; Έκανε λέει πολλή ζέστη! Τόση πολλή που οι φωτιές ξεκινούσαν μέσα στην νύκτα!

Αυτή την φορά βρήκαν τα γκαζάκια; Η φωτιά όμως έκαιγε όλο το βράδυ σε ρέμα του Γραμματικού, και ουδείς έσπευσε να πάρει μέτρα.

Βγήκε ο κ. Μαρκογιαννάκης χαλαρός και άνετος, και δηλώσε ότι δεν είχαν πρόσβαση τα επίγεια μέσα και ότι ως γνωστόν τα εναέρια μέσα δεν επιχειρούν το βράδυ. Η αλήθεια είναι ότι οι νυκτερινές πτήσεις δασοπύρόσβεσης απαγορεύονται διότι το έδαφος που επιχειρούν είναι δύσκολο και οι πιλότοι πιθανώς δεν γνωρίζουν καλά την περιοχή. Μια λύση είναι να εξοικιώνονται οι πιλότοι με ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, και να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να μπορύν να επιχειρούν το βράδυ σε εξαιρετικές περιστάσεις. Πάντως είναι αμφίβολο αν τα 8 ελικόπτερα και 12 αεροπλάνα που επιχειρούν στην περιοχή, αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής.

Η δεύτερη και πιο ουσιαστική λύση είναι να ληφθούν προληπτικά μέτρα. Να ανοιχτούν δασικοί δρόμοι ούτως ώστε τα επίγεια μέσα να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις περιοχές επί 24ώρου βάσεως. Μιά στιγμή όμως… εδώ μιλάμε για τον Γραμματικό, όχι την Πίνδο!!! Η περιοχή είναι ΓΕΜΑΤΗ δρόμους!!! Η χαράδρα όπου βρίσκεται το ρέμα στο Μαύρο βουνό περιβάλλεται από δρόμους. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει και ένας δασικός δρόμος που να οδηγεί στο ρέμα; Για τον ΧΥΤΑ της περιοχής, ο οποίος βρίσκεται εγκληματικά μέσα στο δάσος, μια χαρά δρόμος υπάρχει που μας επιτρέπει να ξεφορτωνόμαστε τα σκουπίδια μας και να στέλνουμε τα ΜΑΤ για να τα υπερασπιστούν όταν αυτό χρειαστεί.

Ας δεχθούμε ότι η πρόσβαση ήταν πράγματι δύσκολη. Τι θα γινόταν άραγε άν το 1940 τα στρατεύματα μας υπό τους Κατσιμήτρο και Δαβάκη αποφαίνοταν ότι αδυνατούν να πολεμήσουν διότι δεν έχουν πρόσβαση στα απόμερα βουνά της Πίνδου; Θα περίμεναν μήπως τις μηχανοκίνητες μεραρχίες των Ιταλών στον κάμπο;;;

Έστω και αν η επίσημη εκδοχή είναι πραγματική. Ποιος έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι άφησαν μια φωτιά να καίει όλο το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες δεν έσπευσαν να την σβήσουν έγκαιρα! Οι καταγγελείες από παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για ολιγωρία και απαράδεκτο συντονισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εχθές το Σάββατο. Σύμφωνα με κάποιες δηλώσεις σήμερα Κυριακή τα πράγματα είναι καλύτερα αλλά μια μεγάλη καταστροφή έχει ήδη ολοκληρωθεί! Άλλες μαρτυρίες όμως κάνουν λόγο για παντελή έλειψη συντονισμού.

Ακόμη, μας πληροφόρησαν ότι εκκινήθει εισαγγελική έρευνα. Λες και έπεσε ποτέ κεφάλι στην Ελλάδα… σιγά μην πέσει τώρα! Πόσο μάλλον να μπει κάποιος στην φυλακή. Εδώ τα λαμόγια της Νέας Δημοκρατίας μαζί με κάποιους αυτο-αποκαλούμενους μοναχούς, έκαναν μεγάλες μάσες στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, και ένας γαλάζιος πολιτικός δεν τόλμησε να βγει και να ζητήσει ουσιαστική δράση της Δικαιοσύνης! Αν ο Καραμανλής ήταν μάγκας, θα έριχνε την κυβέρνηση του, θα έκανε μια εξονυχιστική κάθαρση και στις επόμενες εκλογές θα έπαιρνε εγγυημένα 70%! Φυσικά τα ίδια και χειρότερα έγιναν και με την Μονή Μεγίστης Λαύρας στην Σκύρο επί θητείας ΠΑΣΟΚ. Και στις δύο περιπτώσεις ένας κληρικός δεν βγήκε να επικρίνει τους αρχικλεφταράδες δήθεν-μοναχούς! Έπειτα τολμούν να μιλούν για ηθική και αξιοπρέπεια! Οι υποθέσεις αυτές αποτελούν δείγμα για την στάση που τηρεί το κράτος στο θέμα της καταπάτησης.

Αλλά δεν φταίνε μόνο τα λαμόγια! Φταίει ο Έλληνας πολίτης που τόσα χρόνια τους ψηφίζει! Φταίει διότι στην ουσία απέχει από τα πολιτικά δρώμενα και την πολιτική διαδικασία! Διότι τρώει και αυτός μαζί τους! Διότι δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για το περιβάλλον, και νοιάζεται μόνο για το σπίτι του και το τομάρι του! Διότι χτίζει ανεύθυνα όπου του κατεβει! Διότι δεν ενδιαφέρεται ποσώς για την κατάντια της εκπαίδευσης στην κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού! Διότι δεν βγήκε ΠΟΤΕ στους δρόμους να απαιτήσει την καταδίκη ενός έστω πολιτικού για έστω ένα από τα μύρια σκάνδαλα που αποδεδειγμένα τρώνε τις σάρκες αυτού του τόπου. Τέλος, διότι δεν συμμετέχει ο ίδιος στην προστασία του περιβάλλοντος και την περιφρούρηση των δασών.

Ε λοιπόν, καλά να πάθουμε! Τώρα πιά εχουμε το περιβάλλον που μας αξίζει.

Όσοι κάνουν λόγο για ασσύμετρες απειλές από εξωτερικούς εχθρούς, Τούρκους, Αμερικάνους, Αλβανούς κτλ ας κοπιάσουν να απαντήσουν στα παρακάτω απλά ρητορικά ερωτήματα:

Οι Τούρκοι φταίνε άραγε που μια μικρής έκτασης χώρα σαν την Ελλάδα στέκεται ανίκανη τόσες δεκαετίες να συνάψει ένα ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ;

Μήπως φταίνε οι Αμερικάνοι για τους ΧΥΤΑ και τις παράνομες χωματερές που αποτελούν εστίες πυρκαγιάς; Τα μπάζα που κοσμούν τα δάση μας σίγουρα οι Τούρκοι τα πετούν με τα εναέρια μέσα τους κατά την διάρκεια παραβιάσεων.

Μήπως ήταν οι Αλβανοί που βιάστηκαν να προωθήσουν την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Πελλοπόνησου μέσα στα αποκαϊδια της πύρινης λαίλαπας;

Σε ποιους ανήκουν τα σπίτια στην Ιπποκράτειο πολιτεία της Αγίας Τριάδας; Μήπως σε Εβραίους πράκτορες, ή την Ρώσικη μαφία;

Μήπως Τούρκοι είναι οι επιτήδιοι που διεκδικούν τον μισό Υμηττό;

Αλήθεια πόσοι από εσάς χτίσατε πέριξ της Πεντέλης πριν ενταχθεί στο σχέδιο πόλεως; Προσωπικά γνωρίζω καμπόσους και δεν είναι ούτε πράκτορες των Αμερικάνων, ούτε κατευθυνόμενοι της Άγκυρας!

Το χωροταξικό Σουφλιά, και αυτό ο Αμερικανικός παράγων το επέβαλλε φαντάζομαι;

Οι ξένοι μας φταίνε που στην Ελλάδα το Σχέδιο Πόλεως ακολουθεί την αυθαίρετει δόμηση, και όχι η δόμηση το Σχέδιο Πόλεως;

Ήρθε ο καιρός να σοβαρεzτούμε και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Αν δεν αρκούν τα παραπάνω, γράψτε μου να σας απαρριθμίσω και άλλα. Τα συμπεράσματα είναι δύο. Πρώτον ότι στην χώρα μας δρα ένα οργανωμένο δίκτυο καταπατητών και εμπρηστών. Δεύτερον όποιοι και αν είναι οι εμπρηστές, η πολιτεία διευκολύνει το έργο τους.

Υπάρχουν δύο ομάδες ατόμων που θα ενοχληθούν από το παρόν κείμενο. Αυτοί που ευαισθητοποιούνται από τα όσα περιγράφονται, και αυτοί που ενοχλούνται από το γεγονός ότι αυτα γράφονται. Οι τελευταίοι έχουν το κάθε δικαίωμα να μην τα διαβάζουν! Μπορούν κάλιστα να κλείσουν τον υπολογιστή τους και βγουν έξω για να αναπνεύσουν τον … καθαρό αέρα!

Η σημερινή ανακοίνωση της Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας προμηνύει ότι θα υπάρχει συνέχεια στις φωτιές σε ολόκληρη την χώρα.

Κλείνοντας σας αφήνω να παρακολουθήσετε τον υπουργό Παυλόπουλο να απαγγέλει το ποιηματάκι του! Πολιτική ευθύνη;;; Υπάρχει άραγε τέτοιος όρος εις την νεοελληνικήν διάλεκτο; Μάλλον το “Περασμένα ξεχασμένα” αρμόζει καλύτερα στο δράμα που βιώνει ο τόπος μας!

Advertisements

August 24, 2009 - Posted by | Εγκληματικότητα, Πολιτική | ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: