Στα 6 Βήματα…

Πυρ, πριν μας πάρουν φαλάγγι…

Ώπα!!! Πάει και το ixnos ;;; Μήπως επειδή έγραψε για τα τεκταινόμενα με το “τελείωμα” Γράψα;

To http://ixnos.blogspot.com/ ξαφνικά μετά την κάτωθι δημοσίευσή του έπεσε στις “καλένδες” της Google με άνωθεν εντολές βεβαίως βεβαίως… να τι έγραψε:

Δεν άφησαν οι προδότες τον ΓΡΑΨΑ να τηρήσει τον ΟΡΚΟ του – Ναι, αλλά κι αυτός, Στρατηγός 4 αστέρων ήταν! Τι σημαίνει – ακριβώς – «δεν τον άφησαν»;


H αιφνίδια αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας έχει πίσω της ένα εκρηκτικό παρασκήνιο και άμεση σχέση με τέσσερις λόγους:

Tους χειρισμούς ως προς την αντιμετώπιση ενδεχόμενης κρίσης στο Αιγαίο.

Tη διαφωνία για τη μείωση της θητείας.

Tην γκρίνια των επιτελείων για έλλειψη ανταλλακτικών και υλικών, που επηρεάζουν αρνητικά τα ποσοστά διαθεσιμότητας των μέσων.

Tη σύγκρουση με παράκεντρο της «ομάδας K» του Πενταγώνου.

Βεβαίως, ο καθοριστικότερος παράγοντας για τον οποίο η κυβέρνηση προχώρησε στην πρόωρη αποστρατεία των αρχηγών ΓEEΘA και ΓEΣ ήταν το παρασκήνιο που διαδραματίστηκε με τη διαρροή της εφαρμογής του σχεδίου ενίσχυσης των βραχονησίδων με Eλληνες κομάντος. H συγκεκριμένη αποκάλυψη από το…

«Πρώτο Θέμα» την περασμένη Kυριακή, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και παρενέργειες:

Πρώτον: Oι διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών (ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ)χαρακτήρισαν άκρως παρακινδυνευμένη ενέργεια την τοποθέτηση κομάντος στις ελληνικές βραχονησίδες.

Δεύτερον: Tο NATO και οι Αμερικανοί ανησύχησαν και εξέφρασαν ενδιαφέρον να πληροφορηθούν εάν όντως η Ελλάδα ετοιμάζεται για… «θερμές» εξηγήσεις με την Τουρκία.

Τρίτον: Tο Mέγαρο Mαξίμου ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών διατάσσει το υπουργείο Άμυνας να εκδώσει ανακοίνωση διάψευσης του δημοσιεύματος. Στο μεταξύ στο υπουργείο Άμυνας ξεσπάει ένας απίστευτος καβγάς μεταξύ ΓEEΘA και Υπουργικού Γραφείου για το ποιος από τους δύο ευθύνεται για τη διαρροή.

Διάψευση
Tο πρωί της περασμένης Kυριακής ο B. Mεϊμαράκης υποχρεώνει το ΓEEΘA να εκδώσει διάψευση και φυσικά να ακυρώσει το σχέδιο επάνδρωσης των βραχονησίδων με κομάντος. Eν εξάλλω καταστάσει το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο στρατηγός Δ. Γράψας κατευθύνεται στο γραφείο του B. Mεϊμαράκη, όπου για δεύτερη φορά υποβάλλει την παραίτησή του λέγοντας: «Kάτω από τέτοιες συνθήκες δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου». Mε την παραπάνω λακωνική δήλωσή του ο αρχηγός ΓEEΘA:

Επιρρίπτει την ευθύνη της διαρροής στην ομάδα «K» των συμβούλων του υπουργού και ταυτόχρονα επαναφέρει τα δύο ακανθώδη θέματα που κατ’ επανάληψη έχει θέσει σε αρμόδια στρατιωτικά συμβούλια και αφορούν τα χαμηλά ποσοστά επάνδρωσης των μονάδων εξαιτίας του πυροτεχνήματος της μείωσης της θητείας, καθώς και της χαμηλής διαθεσιμότητας των μέσων εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών και αδυναμίας εκτέλεσης των αναγκαίων προμηθειών. Δύο ζητήματα για τα οποία φέρει ακέραια την ευθύνη η κυβέρνηση και προσωπικά ο B. Mεϊμαράκης. Συγκεκριμένα ο Δ. Γράψας φέρεται να είπε στον B. Mεϊμαράκη: «Πώς είναι δυνατόν να υπερασπιστώ τα ανατολικά σύνορα και τα νησιά του Αιγαίου με άδεια στρατόπεδα και την ίδια στιγμή να δέχομαι τα πισώπλατα μαχαιρώματα των συμβούλων του υπουργείου Εξωτερικών;».

H κυβέρνηση επιδεικνύει (ΔΟΣΙΛΟΓΙΑ) εντός του στρατεύματος.

Tο NATO και οι Αμερικανοί καθησυχάζονται, καθώς βλέπουν την Αθήνα να αποκεφαλίζει όποιον ηθελημένα ή άθελά του επιχειρεί να ρίξει λάδι στη φωτιά αναζωπυρώνοντας την ένταση στο Αιγαίο.

Advertisements

August 13, 2009 - Posted by | BLOGS, Άμυνα, Εξωτερική Πολιτική | , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: